Våra cirkushundar

Söndagen den 16 februari träffades vi på klubben med temat cirkushunden. Det var åtta glada hundar med sina mattar som kom. Regnet öste ner och det blåste småspik så efter en kort teoretisk genomgång kring inlärning, belöning och varför/hur vi tränar trix spred vi ut oss på båda våningarna i klubbhuset. 

Ungdomarna fick välja ett trick som vi började träna på (eller fortsatte träna på om konsten redan var påbörjat). Exempel på trix som tränades var rulla runt, kryp, spela död samt hämta leksak och lägga i en korg. Hundarna var duktiga och de flesta tränade in övningarna med en kombination av hjälper och shaping, det var mycket godis och lek/klapp och några använde klicker.
Det var roligt att se att även de hundar som inte var så vana vid att trixa snabbt började fundera ut vad matte önskade och att grunderna till konsterna lades snabbt. Och oj vad snabbt hundarna blev trötta i huvudet när de fick fundera så mycket.
Vi tittade även på kortare filmer med hundar som trixar för att få inspiration samt kollade i böcker/tidningsutklipp som vi hade med oss. Det blev även lite prat om annat och många skratt.
Bella SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES