Rallylydnad och Agility

Söndagen den 9 mars träffades vi på klubben och det var sex stycket hundtokiga ungdomar som stod ut med blåsten. Vi hade lånat in Anna Ivarsson som är klubbens rallylydnadsinstruktör. Anna har även tränat och tävlat agility som gjorde att vi kunde att slå ihop rally och agility.

Vi började att kolla på rally när Anna förklarade och visade de olika skyltarna som hon tagit fram för dagens bana. Sedan fick alla testa på tillsammans med Anna. Sedan när alla gjort var sin gång så fick de gå en gång till med lite mer krav och testa de tips som Anna gav dom.

Efter rallyt gick vi in och värmde oss i stugan och fikade lite.  Under tiden pratade Anna om agilityn, vilka hinder hon tagit fram och hur vi skulle lägga upp resten av dagen.

Efter fikat så gick vi ut och började med agilityn. Det tyckte hundarna och ägarna va riktigt roligt och vi valde att göra det resten av tillfället. Vi hade tunnel, hopp, däck och A-hindret framme. Vi delade in gruppen i två så det inte skulle bli så mycket väntetid. Och tillslut fick vi alla hundar att göra hindren utan problem.

Rally o agility 9/3-14 SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES