top of page

Vad betyder Kungälvs brukshundklubb för dig?

Kungälvs brukshundklubb befinner sig i ett riktigt krisläge. Vi har, som de flesta av er känner till, en flytt nära förestående. Kommunen har beslutat att annan verksamhet ska bedrivas på det område som vi idag nyttjar. Vi har fått förslag på nytt område, många av er har varit där och tittat. Det är Kareby IS gamla fastighet/faciliteter. Det är ett ställe som skulle passa oss alldeles utmärkt!


Tyvärr är kostnaden för det nya området bra mycket mer än vad vi klarar av i dagsläget. Vi har trots påstötningar inte fått/hittat några andra alternativ. Därav ställer vi nu frågan till er alla som medlemmar.


Vad är vår klubb värd för er? Flytta kommer vi tvingas att göra oavsett! Frågan är bara om flytten gör att Kungälvs brukshundklubb upphör helt eller om vi ska göra ett försök, en kraftansamling, för att vår fina klubb ska ha ett liv efter flytten, vid Kringeldammen. Vad tycker du?


I dagsläget får Kungälvs Brukshundklubb in 155 kr/år och medlem. Men vänta nu tänker du… Jag betalade ju faktiskt 575 kr i medlemsavgift detta året. Ja det stämmer men: Utav dina 575 kr går 400 kr till SBK Centrala förbundet. Utav dina 575 kr går 20 kr till Distriktet Kvar till Kungälvs brukshundklubb blir alltså endast 155 kr/år och medlem. Detta är vår lokala klubbavgift. 155 kr fördelat på 365 dagar blir en kostnad på 42 öre/dag. Det finns inte ens några 50 öringar i vårt samhälle längre... så egentligen är väl detta samma sak som gratis?! 155 kr!


Vad har du då fått för dessa 155 kr/år som medlem i vår klubb? Du har haft tillgång till en uppvärmd klubbstuga (med egen nyckel om du så vill), en appellplan som klippts kontinuerligt med belysning, en parkering att ställa bilen på, hopphinder/stege och annat material som du kan behöva för att träna och tävla. Du har även haft möjlighet att deltaga på klubbens alla aktiviteter bl.a. träningsdagar, träningskvällar, helgläger, lyssna till olika föreläsningar mm mm. Du har tillgång till Café Glada Taxen som är öppet på onsdagskvällarna när vi har allmän träning där du kan fika ihop med fantastiska klubbkamrater och övriga som ibland besöker vår klubb.


Så vår fråga är...

Var någon annanstans kan du få så mycket för en så liten slant? Svaret är ingenstans! Och tyvärr inte längre här heller.


Det är dags att vakna! Det kostar en hel del att driva/underhålla en klubb. Vi kommer att tvingas göra en justering av vår medlemsavgift. Detta är vår klubb vi pratar om och därför vill vi att ni alla är med och beslutar detta gemensamt.


För att få en uppfattning ber vi dig att svara på frågorna nedan och frågorna gäller alltså enbart vår lokalavgift, den som idag är 155 kr/år och medlem.


Vi har i dagsläget inga säkra siffror för total lån/driftkostnad/arrende mm på den nya klubben då det fortfarande förhandlas med kommunen. Men skulle vi finansiera allt på medlemsavgifter enbart med ett av idag bibehållet medlemsantal skulle vi troligtvis behöva lägga oss på ca 700-800kr i lokalavgift.


Så till frågorna!

- Vad tycker du är en rimlig medlemsavgift?

- Vad är smärtgränsen när det gäller medlemsavgiften?

Svara på dessa frågor under Facebook-inlägget. Så vi har alla svar samlade.

Comentários


bottom of page