Våra instruktörer

Carina Karlsson.jpg

Carina Karlsson

Mitt namn är Carina Karlsson och varit medlem i Kungälvs BK sedan 1999. 

Jag utbildade mig till almänlydnadsintruktör 2007. Jag har för tillfälligt 2 australian shepherd. Tierra 14 år. Som är uppflyttad klass 3 agility, SVCH, uppflyttad högre spår, Rally fortsättning och vallhundchampion genom ASCA. Arena vallning på får, anka och ko. 

Krymla 8 år dotter till Tierra. Vallning, upppfl högre spår, rally mästerklass, lydnadsklass 2, specialsök och nosework. Testar gärna det mesta tillsammans med mina hundar som ni förstår. 

Mitt mål med mina hundar och i mina kurser är att hitta ett bra samarbete och ha roligt tillsammans. Att ni ska få med er tips och ideer hem som fungerar och ni känner att ni har kommit ännu en bit till ert mål efter kursen. 

Jessica Mathiason.jpg

Jessica Ehrenholm

Mitt namn är Jessica Ehrenholmoch har varit medlem sedan 2012. Utbildad 2013-2014 till allmänlydnadsinstruktör. 

Jag har en Border Collietik på ca 8 år som heter OijOij. Tillsammans tränar vi lydnad och rallylydnad. Tävlar även i rallylydnad (uppflyttad till fortsättning) och lydnad (uppflyttad till klass 1).

 

På mina valpkurser går vi igenom de mest grundläggande för att du och din valp ska växa tillsammans och få verktygen att nå era mål oavsett vad det är. 

Lisbeth_Westerdal_Instruktör.jpg

Lisbeth Westerdahl

Jag heter Lisbeth Westerdahl och är medlem i Kungälvs BK sedan 1991. Jag är utbildad instruktör och har även utbildat min förra hund till patrullhund inom försvaret. Jag har nu en Hovawart som heter Occra och är 2år gammal. Med henne tävlar jag bruksspår och vi är uppflyttade till högre klass. Jag tycker att man först och främst ska ha roligt tillsammans med sin hund och se varje ekipage som de individer de är och ägna lika mycket tid till alla på en kurs.

Lena_Källtén_och_Krozz.jpg

Lena Källtén

Mitt namn är Lena Källtén och har varit medlem i Kungälvs BK sedan 1993. För närvarande har jag en Malle som heter Frisse och är 6 år och en labrador som heter Krozz och är 2 år. Frisse är uppflyttat till Elitspår och Högre sök, Kross är uppflyttad till Högre spår.Min målsättning med all hundträning är att det skall vara kul och sker på ett positivt sätt. Kursen kommer att individanpassad och alla kommer att få lika mycket tid.

Siv_Sandberg_Instrukt%C3%B6r_edited.jpg

Siv Sandberg

Jag är en pensionerad hundälskare som har tränat hund sedan 80-talet och är utbildad instruktör.

Följer gärna utvecklingen om träning och tränar min hund (engelsk springer spaniel) i lydnad, rallylydnad, specialsök röd kong och viltspår. Avsikten är att tävla med honom.

 

Mitt motto är "det skall vara kul att träna hund" och "tålamod" är mitt ledord och hoppas att jag kan förmedla detta till alla som vill lyssna.

Christina_Nordqvist_instruktör.jpeg

Christina Nordqvit

Jag heter Christina Nordqvist och har varit medlem i klubben sedan 1996. 2003 utbildade jag mig till allmänlydnadsinstuktör.

Jag har också läst 15 poäng etologi, och har ett stort intresse i djurs beteenden. 

Jag har en malinois som heter Dagny, som delar mitt intresse för löpträning, och tervueren som heter Rakki som älskar att spåra precis som jag.

På vardagarna arbetar jag som förskollärare.

Sverker_edited.jpg

Sverker Lindblad

Medlem i Kungälvs Brukshundklubben sen 1983 Gick instruktörsutbildning 1993 och håller nu mestadels helgkurser i skydd, då det tyvärr inte finns tid till så mycket annat. Tävlingsledare sedan 1992. Skyddsfigurant sedan 1993 och var tävlingsfigurerade i ca 25 år innan kroppen sa ifrån.. Bruksprovsdomare sedan 1994. Tävlat Elit i sök, spår och skydd. DM-mästare spår 2014 med Lindjax Jetson och DM-mästare i skydd några gånger med olika hundar. Tävlat 19 SM i skydd med 3 olika raser och 9 olika individer, totalt 7 medaljer på SM och tre på Nordiska. Bästa året var 2015 med guld på både SM och nordiska med Lindjax Jetson. Uppfödare med kennelnamnet Lindjax som sen starten 2002 varit representerad på SM varje år sedan 2005, SM 2019 var 6 av 15 hundar i skyddshundsgruppen från Lindjax. Hundansvarig i GBG på ett av Sveriges största bevakningsföretag, jobbar i huvudsak i Göteborg med väktarhundsekipage men reser även runt till andra orter och utbildar i EDD (explosive detection dogs). Har två godkända tjänstehundar, båda godkända Sökhundar EDD och en godkänd som väktarhund. Min första godkända specialsökshund var Lindjax Egon som 2009 blev godkänd i narkotikasök, därefter har det blivit några stycken godkända både på narkotika och sprängmedel. Har förnärvarande tre hundar, Lindjax Kaizer 6 år och har tävlat 4 st SM i skydd samt cert i Elitspår, Lindjax Mc Coy snart 4 år och silver på SM i skydd 2019 samt en schäfer på snart 6 månader som heter Fuerza’s Bob där inriktningen är mot IGP

Marianne Nilsson.jpeg

Marianne Nilsson

Mitt namn är Marianne Nilsson. Jag har tränat och tävlat bruks med hund (Dobermann,  Borderterrier, Malinois och nu Kelpie), sedan 70-talet, då jag gick med som medlem i Kungälvs BK. Har arbetat som djursjukvårdare, men är numera pensionär.

Jag älskar träning och samarbete med mina hundar, i vardagen, i skogen och på lydnadsplan. Har nu en ung Australisk Kelpie, Soya, som jag hoppas ska bli en bra sökhund.

I klubben jobbar jag främst i tävlingskommittén, men hjälper ibland till på kurser.

Birgitta Å instruktör.jpg

Birgitta Åkerblom

Mitt namn är Birgitta Åkerblom, medlem i brukshundklubben sen början av 70-talet, Kungälvs BK sen1989. Instruktörsutbildning 1993. 

Min första egna hund var en briardtik sen har det alltid funnits hundar i mitt liv. 

Idag har jag en schnauzertik som snart blir 8 år och en lagottotil snart 5 år. 

Vi är mycket ute i skog och mark, gillar spår och uppletande. 

Det är viktigt att har roligt ihop med sina hundar. 

Som instruktör tycker jag det är viktigt att hundar o förare upplever träningen positivt och är anpassad för varje individ, och att lära sig att ha tålamod. 

Viktigt att ha med någon form av nosarbete från valpkurs o vidare.

Jennie_Weimen_instruktör.jpg

Jennie Weimén

Jag är en hästtjej som för X antal å sedan gick över till hund. Har dock alltid haft hund i familjen. Mina första tävlingshund var en schäfertik som jag tävlade upp till elit i spår, sök och lydnad. I dagsläget har jag en tollare, Doris och min sambo har en malle, Önska. 

 

Båda är godkända tjänstehundar EDD. Jag tränar och tävlar Doris i elit sök, elit spår och tollingjaktprov. Vi är även med och kör praktisk fågeljakt när tillfälle ges. 

 

 Vi toppar kvallistan till SM i sök och hon är dessutom den första tollaren som har kvalat in till ett SM i sök.

Susanne Kihl

Jag har varit yrkesverksam med hund sedan 1984, där jag fått möjlighet att arbeta tillsammans med och utbildats av bland annat Sven Järverud och Reino Oskarsson, som även blivit mina mentorer genom åren.
Jag har arbetat som hundskötare, dressör, sökhundsförare med sprängämneshund i skyddsklassad industri, handledare för hunddagis, arbetat med omhändertagna hundar genom polisen/länsstyrelsen.
Under mina år som dressör har jag utbildat och levererat ca 35 st bevakningshundar till flygvapnet och militärpolisen, dresserat minhundar och sprängämneshundar, samt ledarhundar.

Jag är utbildad inom Svenska Brukshundklubben och är certifierad SBK lärare i specialsök, spår och allmänlydnad, avtalsinstruktör & avtalslärare, samt mentalbeskrivare & mentaltestdomare och tycker detta med hundars mentalitet är både viktigt och intressant. Jag är även legitimerad yrkeslärare inom hund för naturbruksgymnasium.
Jag har ingått i arbetsgruppen och varit delaktig i skapandet av SBK instruktörsutbildning i specialsök 2014/2015 och ingår också i projektgruppen för SBK specialsök och kommande provform.

Mitt måtto: Med glädje och trygghet bygger man en bra relation.

Läs mer om avtalsinstruktör:

https://www.brukshundklubben.se/funktionar/hundagarutb/avtalsinstruktor/

Catrine instruktör.jpg

Catrine

Lorensson

Hej!

 

Catrine heter jag jag har hållit på med hund i över 30 år. De senaste 10 åren med IGP, bruks och lydnad. 

Innan det var det bara jakthundar, viltspår eftersök jag höll på med. 

Jag har 2 hundar en boxer på 7,5 år vi tränar bruks och IGP, sen har jag lilla Vinna en liten riesenschnauzervalp som ska tränas först och främst inom IGP. 

Våra hjälpare

Jennie_Blomgren_hjälpare.jpg

Jennie Blomgren

Mitt namn är Jennie Blomgren och jag har varit medlem i Kungälvs BK sedan 2017 då jag skaffade min första Australian shepherd tik Min Uniqa Med Buller Och Bång – ”Freja”. Med Freja tränar och tävlar jag bruks, lydnad och Nose work. Hon är uppflyttad till högre klass spår, uppflyttad till lydnadsklass 2 och har 3 diplom i Nose work 1. Vi tränar även lite sök och har testat på vallning. Jag har alltid haft ett brinnande intresse för djur och har alltid haft ett engagemang och varit delaktig i kurser med familjens hundar och vänners hundar innan jag köpte en egen hund. Jag har en utbildning både inom biologi, pedagogik och IT. Jag jobbar sedan 11 år med Learning och development, som framförallt är inriktad mot business to business, men jag tycker det är väldigt intressant med lärande i alla former. I min hundträning får jag användning av både mina biologikunskaper och pedagogiska kunskaper. Jag hoppas kunna bidra i kurser med en positiv inlärning och samarbete där förståelse och kunskap ger framgång och lycka.
 

Ingela_Hofgren_hjälpare.jpg

Ingela Hofgren

Jag heter Ingela Hofgren och har varit medlem i klubben sedan 2000. Nu har jag Pelle som är en tervuren, han är snart 4 år. Pelle tävlar i elitspår och han är uppflyttad till lydnads 2:an. Vi har också börjat träna och gå kurs i specialsök.

Britt Staffas Munk.jpg

Britt Staffas Munk

Mitt namn är Britt Staffas Munk och jag har varit medlem i Kungälvs BK sedan 2002. Jag brinner för hundar och hundträning och har just nu en Riesenschnauzer tik som heter Ekhöjdens Dolly P. Vi tränar och tävlar sök och är uppflyttade till Elit sök.

Genom åren har jag hjälpt till på valpkurser, allmänlydnadskurser, brukslydnadskurser och ”pröva-på-sök”-kurser. Är också mycket intresserad av hundars mentalitet så nyligen har jag utbildat mig till MH-figurant. Mitt motto är ”Det ska vara kul att träna hund”.