top of page

Sverker Lindblad


Medlem i Kungälvs Brukshundklubben sen 1983.


Gick instruktörsutbildning 1993 och håller nu mestadels helgkurser i skydd, då det tyvärr inte finns tid till så mycket annat.


Tävlingsledare sedan 1992. Skyddsfigurant sedan 1993 och var tävlingsfigurerade i ca 25 år innan kroppen sa ifrån.. Bruksprovsdomare sedan 1994.


Tävlat Elit i sök, spår och skydd. DM-mästare spår 2014 med Lindjax Jetson och DM-mästare i skydd några gånger med olika hundar. Tävlat 19 SM i skydd med 3 olika raser och 9 olika individer, totalt 7 medaljer på SM och tre på Nordiska. Bästa året var 2015 med guld på både SM och nordiska med Lindjax Jetson. Uppfödare med kennelnamnet Lindjax som sen starten 2002 varit representerad på SM varje år sedan 2005, SM 2019 var 6 av 15 hundar i skyddshundsgruppen från Lindjax. Hundansvarig i GBG på ett av Sveriges största bevakningsföretag, jobbar i huvudsak i Göteborg med väktarhundsekipage men reser även runt till andra orter och utbildar i EDD (explosive detection dogs). Har två godkända tjänstehundar, båda godkända Sökhundar EDD och en godkänd som väktarhund. Min första godkända specialsökshund var Lindjax Egon som 2009 blev godkänd i narkotikasök, därefter har det blivit några stycken godkända både på narkotika och sprängmedel. Har förnärvarande tre hundar, Lindjax Kaizer 6 år och har tävlat 4 st SM i skydd samt cert i Elitspår, Lindjax Mc Coy snart 4 år och silver på SM i skydd 2019 samt en schäfer på snart 6 månader som heter Fuerza’s Bob där inriktningen är mot IGP.

Comments


bottom of page